• +355 69 279 1052
 • +355 852 20 323
 • Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.
 • Toure

  Vizitë në qytetet e mbrojtura nga UNESCO

  Visit of the sites under UNESCO protection
  Turi 6 ditor ka për qëllim prezentimin e qyteteve dhe objekteve që janë nën mbrojtjen e UNESCO-s. Shqipëria numëron disa qytete dhe objekte që ndodhen si pjesë e trashëgimisë kulturore, prandaj edhe vlera e këtij turi ka rëndësi të madhe kulturore arkeologjike dhe historike.

       

  Gjatë pushimit 6 ditor, ju do të mund të njiheni nga afër me qytetin e Beratit, që ndryshe njihet edhe si qyteti i “një mbi një dritareve”, me Gjirokastrën, qytetin e gurtë që ende ruan me fanatizëm traditën dhe kulturën e vendit, qytetin antik të Butrintit, i cili është shpallur muze në vitin 1961 dhe në vitin 1992 ka hyrë nën mbrojtjen e UNESCO-s.

  Përpos tri qyteteve kryesore që janë nën mbrojtjen e UNESCO-s, do të vizitohen edhe Parku Natyror “Syri i Kaltër”, fshati i vjetër Qeparosë, plazhet e Himarës, Përmetin që ndryshe njihet edhe si “qyteti i Trëndafilave” dhe Tepelena, në të cilën ndodhet Kalaja e Ali Pashë Tepelenës.

  Opsioni 1
  Arritja e klientit nga Rinas / Tiranë

  Dita I
  Arritja e klientit nga Rinas
  Nisja për në Tiranë
  Akomodim në hotel
  Pushim 2 orë
  Shëtitje në qytetin e Tiranës
  Fjetja në Tiranë
  Dita II
  Vizitë në qytetin e Beratit
  Vizitohen:
  Kalaja e Beratit
  Muzeu i Onufrit
  Kisha e Shën Marisë
  Lagjia e Vjetër – Mangalemi
  Muzeu Etnografik
  Kohë e lirë
  Shëtitje në qytet
  Fjetja në Berat
  Dita III
  Gjirokastër dhe Syri i Kaltër
  Vizitohen:
  Kalaja e Gjirokastrës
  Muzeu Etnografik ( shtepia e E.Hoxhes)
  Shtepia muze e Ismail Kadaresë
  Kohë e lirë
  Vizitohet Syri i Kaltër
  Fjetja në Sarandë
  Dita IV
  Butrint dhe Ksamil
  Vizitohen:
  Qyteti antik i Butrintit
  Pushim dhe kohë e lirë në Ksamil
  Fjetja në Sarandë
  Dita V
  Përmet dhe Tepelenë
  Vizitohen:
  Uji i ftohtë në Tepelenë
  Gryka e Këlcyrës
  Ndalesë në Përmet
  Banjot Termale
  Kanionet e Langaricës
  Ura e Katit
  Kalaja e Ali Pashë Tepelenës
  Fjetja në Sarandë
  Dita VI
  Qeparo dhe Himarë
  Ndalesë 30min te Ujëvara e Borshit
  Vizitohen:
  Fshati i Qeparosë
  Kalaja e Porto Palermos
  Pushim në plazhet e Himares
  Dita VII
  Kthim në aeroportin e Rinas/ Tiranë

  Opsion 2
  Arritja e klientit nga Porti Sarandë

  Dita I
  Arritja e klientit nga Porti
  Akomodim në hotel
  Pushim 1 orë
  Vizitë në qytetin e Sarandës
  Vizitohen:
  Porta e Onhezmit
  Sinagoga
  Muzeu Arkeologjik dhe Historik
  Galeria e Arteve
  Fjetja në Sarandë
  Dita II
  Vizitë në qytetin e Beratit
  Vizitohen:
  Kalaja e Beratit
  Muzeu i Onufrit
  Kisha e Shën Marisë
  Lagjia e Vjetër
  Muzeu Etnografik
  Kohë e lirë
  Shëtitje në qytet
  Fjetja në Berat
  Dita III
  Gjirokastër dhe Syri i Kaltër
  Vizitohen:
  Kalaja e Gjirokastrës
  Muzeu Etnografik ( shtepia e E.Hoxhes)
  Shtepitë më të vjetra në qytet
  Shtepia muze e Ismail Kadaresë
  Kohë e lirë
  Vizitohet Syri i Kaltër
  Fjetja në Sarandë
  Dita IV
  Përmet dhe Tepelenë
  Vizitohen:
  Uji i ftohtë në Tepelenë
  Gryka e Këlcyrës
  Ndalesë në Përmet
  Banjor Termale
  Kanionet e Langaricës
  Ura e Katit
  Kalaja e Ali Pashë Tepelenës
  Fjetja në Sarandë
  Dita V
  Përmet dhe Tepelenë
  Vizitohen:
  4-Banjot Termale
  5-Kanionet e Langaricës
  2-Gryka e Kelcyres
  3-ndalese ne qytet
  6-Ura e Katit
  1-Uji i ftohtë në Tepelenë
  7-Kalaja e Ali Pashë Tepelenës
  Fjetja në Sarande
  Dita VI
  Qeparo dhe Himarë
  Ndalesë 30 të ujëvarat e Borshit
  Vizitohen:
  Fshati i Qeparosë
  Kështjella e Porto Palermo
  Pushim në plazhet e Himares
  Dita VII
  Kthim në port

  Çdo javë
  Tur javor
  Tur grupor
  Shofer / Guidë
  Shqip, Anglisht, Italisht
  Çfarë është e përfshirë?: Pagesa për muzeume Fjetja me mëngjes Dreka Darka
  Çmimi: 665.00 euro për person

  Rezervo tourin

  Tour 7 ditor ne Shqiperine e Jugut

  Saranda Tour 6 days

  Dita 1 - Mberritja ne RINAS / PORT

  Opsioni1  Marrja nga Rinas/Tirana
  Marrja ne aeroport ne mengjes.
  Ne do te udhetojme ne rivieren e Shqiperise, me disa ndalesa ne atraksione turistike
  Mberritja ne hotel

  Opsioni II - Marrja ne portin e Sarandes
  Vizita ne renojat e fshatit mesjetar te Kamincës (Delvinë)
  Vizita e xhamise se Gjin Aleksit ne Rusan
  Kohe e lire ne Delvine (vizita e Kalase se qytetit, ose kafe ne qytet)
  Kthimi ne hotel.

  Dita 2 - Vizite ne Qytetin Muze te Gjirokastres.

  Nisja nga hoteli: 9 am
  Kohezgjatja e turit: 5 ore

   Vizite ne:
  • Kalane e Gjirokastres
  • Muzeu Nacional i Armeve, ne  Kala.
  • Muzeu Etnologjik (Shtepia e E.Hoxha)
  • Shtepia e Zakat dhe Scendula (shtepia me e vjeter ne Gjirokaster)
  • Shtepia Muze e Ismail Kadarese

  Kohe e lire
  Kthimi ne hotel

  Dita 3 - Vizite ne Qytetin Antik te Butrintit dhe ne plazhet e Ksamilit
  Nisja nga hoteli: 9 am
  Kohezgjatja e turit: 5 ore

  Vizite e Qytetit antik te Butrintit
  Dreke dhe kohe e lire ne Ksamil
  kthim ne hotel

  Dita 4 - Vizite ne Parkun Kombetar te Syrit te Kalter, Manastiri i St Nikolas ne Mesopotam, dhe Kalaja e Lekursit

  Nisja nga hoteli: 9 am
  Kohezgjatja e turit: 5 ore

  Vizite ne Sy te Kalter, Park Natyror
  Vizite ne Manastirin e St Nikolas ne Mesopotam
  Vizite ne Kalane e Lekuresit

  Kohe e lire
  Kthim ne hotel

  Dita 5 – Vizite ne Qytetin Antik te Finiqit (Phoenice ose Phoenike) dhe Saranda 

  Nisja nga hoteli: 9 am
  Kohezgjatja e turit: 5 ore

  Vizite ne Qytetin Antik te Finiqit

  Vizite ne qytetin e sarandes, perfshire viziten ne:

  • Sinagog
  • Muzeu arkeologjik
  • Muzeu Historik
  • Kisha e St. Nicholas 
  • Xhamia e qytetit

  Kohe e lire ne qytet
  Kthim ne hotel

  Dita 6 - Vizite ne fshatin e Qeparose and the dhe plazhet e Himares

  Nisja nga hoteli: 9 am
  Kohezgjatja e turit: 6 ore

  Ndalesa e pare, per 30 minuta, ne ujevarat e Borshit

  • Kalaja e Porto Palermos

  Kohe e lire ne plazhet e Himares
  Kthim ne hotel

  Dita 7 - Kthim ne aeroport / port

  Nisja nga hoteli: 10 am

  Çdo javë
  7 dite
  Tur grupor
  Shofer / Guidë
  Shqip, Anglisht, Italisht
  Çfarë është e përfshirë?: Pagesa për muzeume Fjetja me mëngjes Dreka Darka
  Çmimi: 575.00 euro për person

  Rezervo tourin

  Vizitë në Parkun Natyror “Syri i Kaltër”

  Visit of the “Blue Eye” National Park
  Parku Natyror “Syri i Kaltër” është vend turistik shumë tërheqës dhe ndodhet pranë fshatit Muzinë, në rrugën nacionale Delvinë - Gjirokastër.

  Është një pikë shumë piktoreske. Burimi mė i madh dhe mė interesant ndėr 18 burimet qė shpėrthejnė rrėzė Malit tė Gjerė. Ështė shpallur monument natyror. Forma e tij është ovale e ngjashme me formėn e njė syri, që shpėrthen nga toka e errėt nė mes dhe i kaltėr anash. Thellėsia e tij ėshtė tepėr e madhe, dhe arrin mbi 45 m thellėsi. Burimi është i rrethuar me bimësi të dendur dhe plot gjelbërim. Ne sezon te veres ky burim terheq shume edhe ata qe jane profesionist apo entuziast me experience te zhytjes.

  Çdo ditë
  2-3 orë
  Turneu në grup: Minimumi 2
  Shofer / guidë
  Anglisht, Italisht, Shqip
  Nisja nga Porti Sarandë / Hotel
  Detajet e vizitës: Nisja për në Parkun Natyror “Syri i Kaltër”
  Vizita në Parkun Natyror “Syri i Kaltër”
  Pushim ( pije, kafe)
  Nisja për në Port Sarandë/ Hotel
  Çfarë është e përfshirë?: Live Guide
  Makina komode me ajër të kondicionuar
  Bileta për hyrjen në Park

  Cfarë nuk është e përfshirë?
  Ushqimi dhe pijet
  Çmimi: 24.99 euro për person

  Rezervo tourin

  Vizitë në qytetin antik të Butrintit dhe plazhet e Ksamilit

  Visit the Ancient City of Butrint and the Beaches of Ksamil
  Vizita do të fillojë në Qytetin Antik të Butrintit, duke ndaluar më pas në Ksamil, një ndër zonat më tërheqëse të jugut.

  Qyteti Antik i Butrintit në vitin 1961 është shpallur qytet muze. Në vitin 1992 është vlerësuar si pasuri e trashëgimisë botërore dhe mbrohet nga UNESCO. Gjatë vizitës do të shikoni teatrin greko-romak të ruajtur mirë dhe I ndertuar për nder të Asclepiusit, Zotit të Mjekësisë, Bazilikën Bizantine, muzeun brenda kështjellës dhe shumë objekte tjera antike.

  Vija bregdetare rreth Ksamilit është gjithashtu jashtëzakonisht tërheqëse. E bekuar me ishujt të vegjël, me një distancë jo të largët nga bregdeti dhe plazhe të bukura, Ksamili është perla e detit Jon që secili ëndërron kur mendon pushimet.

  Çdo ditë
  5 orë
  Turneu në grup: Minimumi 2
  Shofer / Guidë
  Anglisht, Italisht, Shqip
  Nisja nga Porti Sarandë / Hoteli
  Detajet e vizitës: Nisja nga Porti Sarandë/ Hoteli
  Vizita në Qytetin Antik të Butrintit
  Vizitë në plazhet e Ksamilit dhe pushim
  Kthim për në Port Sarandë / Hotel
  Çfarë është e përfshirë?: Live Guide
  Makina komode me ajër të kondicionuar
  Bileta për Butrint

  Cfarë nuk është e përfshirë?
  Ushqimi dhe pijet
  Çmimi: 44.99 euro për person

  Rezervo tourin

  Vizitë në qytetin e Gjirokastrës

  Visit the City of Gjirokastra
  Gjirokastra, ndryshe quhet qyteti i gurtë, mbrohet nga UNESCO që nga viti 2005 dhe është një ndër të paktët qytete të stilit otomoan që kanë mbetur në Ballkan.

  Gjirokastra ishte një qendër e rëndësishme administrative e shekullit XIX, e populluar nga pronarë tokash që ndërtonin shtëpi-kulla madhështore të fortifikuara. Qyteti ka mbi 500 ndërtesa historike. Veçoritë e jetës së kohës në Shqipëri lanë gjithashtu gjurmë në arkitekturën e tyre: nevojiteshin strukturat mbrojtëse, sepse shqiptarët herë pas here luftonin kundër njeri tjetrit; për më tepër ata rebeloheshin kundra Portës së Lartë në Stamboll. Qyteti i sotëm i Gjirokastrës përfshin Qytetin e Vjetër, me kalanë (bërthama e parë e vendbanimit) dhe lagjet e tipit osman, ndërtuar mbi kreshta, që vijnë duke u larguar nga kalaja deri në tabanin e luginës, ku ndodhen ndërtimet bashkëkohore dhe kompleksi universitar. Lagjet tradicionale shtrihen në formë rrezesh rreth kalasë me emrat: Cfakë, Dunavat, Manalat, Palorto, Varosh, Meçite, Hazmurat, Pazari i Vjetër. Për shkak të afërsisë me qendrat klasike dhe helenistike: Jerma (Antigonea) dhe qyteti romak Adrianopolis pranë fshatit Sofratikë, është menduar shpesh që vendbanimi më i hershëm në Gjirokastër është kalaja mesjetare. Por mbi këtë tezë janë hedhur dyshime pasi zbulimet brenda në kala kanë nxjerrë në dritë qeramikë në 4 faza të ndryshme banimi përpara periudhës osmane: në shekujt V - II p.e.s., shekujt V - VII e.j., shekujt IX-X dhe shekujt XII - XIII. Më e hershmja nga këto faza solli gjurmë të një muri të konsiderueshëm ndërtuar me blloqe, gjë që bën të mendosh që ka pasur një fortifikim të rëndësishëm të periudhës para romake në këtë anë të luginës së lumit Drino (para vitit 168 p.e.s).

  Çdo ditë
  5 orë
  Turneu në grup: Minimumi 2
  Shofer / guidë
  Anglisht, Italisht, Shqip
  Nisja nga Porti Sarandë / Hotel
  Detajet e vizitës: Kalanë e Gjirokastrës
  Muzeu Etnografik (Shtëpia E.Hoxha)
  Shtëpia e Zekatëve dhe Skëndulatëve ( shtëpia më e vjetër në Gjirokastër)
  Shtëpia muze e Ismail Kadare
  Kohë e lirë
  Çfarë është e përfshirë?: Live Guide
  Makina komode me ajër të kondicionuar
  Bileta për hyrjen në museume

  Cfarë nuk është e përfshirë?
  Ushqimi dhe pijet
  Çmimi: 49.99 euro për person

  Rezervo tourin

  Zbuloni udhëtime dhe një mënyrë krejt të re për të përjetuar Shqipërinë

  In Albania, visitors are welcomed as guests as part of the country’s rich cultural traditions and heritage. Our small country is so culturally and geographically diverse that it is poised to seduce, as well as surprise you. The warm hospitality of Albanians will make everyone feel at home in this cute and wonderful land. If we have one goal at Tea Tours, it is to use our connections to grant you exclusive access to the most unique experiences, in order to share the contagious zest for life of the Albania.