• Overview
  • Itineraret
  • Trip Includes
  • Trip Excludes
  • Reviews
  • FAQ

Turi 7 ditor ka për qëllim prezentimin e qyteteve dhe objekteve që janë nën mbrojtjen e UNESCO-s. Shqipëria numëron disa qytete dhe objekte që ndodhen si pjesë e trashëgimisë kulturore, prandaj edhe vlera e këtij turi ka rëndësi të madhe kulturore arkeologjike dhe historike.

Gjatë pushimit 7 ditor, ju do të mund të njiheni nga afër me qytetin e Beratit, që ndryshe njihet edhe si qyteti i “një mbi një dritareve”, me Gjirokastrën, qytetin e gurtë që ende ruan me fanatizëm traditën dhe kulturën e vendit, qytetin antik të Butrintit, i cili është shpallur muze në vitin 1961 dhe në vitin 1992 ka hyrë nën mbrojtjen e UNESCO-s.

Përpos tri qyteteve kryesore që janë nën mbrojtjen e UNESCO-s, do të vizitohen edhe Parku Natyror “Syri i Kaltër”, fshati i vjetër Qeparosë, plazhet e Himarës, Përmetin që ndryshe njihet edhe si “qyteti i Trëndafilave” dhe Tepelena, në të cilën ndodhet Kalaja e Ali Pashë Tepelenës.

No details found.

Itineraries

Opsioni 1

Arritja e klientit nga Rinas / Tiranë

Dita I

Arritja e klientit nga Rinas
Nisja për në Tiranë
Akomodim në hotel
Pushim 2 orë
Shëtitje në qytetin e Tiranës
Fjetja në Tiranë

Dita II

Vizitë në qytetin e Beratit
Vizitohen:
Kalaja e Beratit
Muzeu i Onufrit
Kisha e Shën Marisë
Lagjia e Vjetër – Mangalemi
Muzeu Etnografik
Kohë e lirë
Shëtitje në qytet
Fjetja në Berat

Dita III

Gjirokastër dhe Syri i Kaltër
Vizitohen:
Kalaja e Gjirokastrës
Muzeu Etnografik ( shtepia e E.Hoxhes)
Shtepia muze e Ismail Kadaresë
Kohë e lirë
Vizitohet Syri i Kaltër
Fjetja në Sarandë

Dita IV

Butrint dhe Ksamil
Vizitohen:
Qyteti antik i Butrintit
Pushim dhe kohë e lirë në Ksamil
Fjetja në Sarandë

Dita V

Përmet dhe Tepelenë
Vizitohen:
Uji i ftohtë në Tepelenë
Gryka e Këlcyrës
Ndalesë në Përmet
Banjot Termale
Kanionet e Langaricës
Ura e Katit
Kalaja e Ali Pashë Tepelenës
Fjetja në Sarandë

Dita VI

Qeparo dhe Himarë
Ndalesë 30min te Ujëvara e Borshit
Vizitohen:
Fshati i Qeparosë
Kalaja e Porto Palermos
Pushim në plazhet e Himares

Dita VII

Kthim në aeroportin e Rinas/ Tiranë

Opsion 2

Arritja e klientit nga Porti Sarandë

Dita I

Arritja e klientit nga Porti
Akomodim në hotel
Pushim 1 orë
Vizitë në qytetin e Sarandës
Vizitohen:
Porta e Onhezmit
Sinagoga
Muzeu Arkeologjik dhe Historik
Galeria e Arteve
Fjetja në Sarandë

Dita II

Vizitë në qytetin e Beratit
Vizitohen:
Kalaja e Beratit
Muzeu i Onufrit
Kisha e Shën Marisë
Lagjia e Vjetër
Muzeu Etnografik
Kohë e lirë
Shëtitje në qytet
Fjetja në Berat

Dita III

Gjirokastër dhe Syri i Kaltër
Vizitohen:
Kalaja e Gjirokastrës
Muzeu Etnografik ( shtepia e E.Hoxhes)
Shtepitë më të vjetra në qytet
Shtepia muze e Ismail Kadaresë
Kohë e lirë
Vizitohet Syri i Kaltër
Fjetja në Sarandë

Dita IV

Përmet dhe Tepelenë
Vizitohen:
Uji i ftohtë në Tepelenë
Gryka e Këlcyrës
Ndalesë në Përmet
Banjor Termale
Kanionet e Langaricës
Ura e Katit
Kalaja e Ali Pashë Tepelenës
Fjetja në Sarandë

Dita V

Përmet dhe Tepelenë
Vizitohen:
4-Banjot Termale
5-Kanionet e Langaricës
2-Gryka e Kelcyres
3-ndalese ne qytet
6-Ura e Katit
1-Uji i ftohtë në Tepelenë
7-Kalaja e Ali Pashë Tepelenës
Fjetja në Sarande

Dita VI

Qeparo dhe Himarë
Ndalesë 30 të ujëvarat e Borshit
Vizitohen:
Fshati i Qeparosë
Kështjella e Porto Palermo
Pushim në plazhet e Himares

Dita VII

Kthim në port

Pagesa për muzeume
Fjetja me mëngjes
Dreka Darka

No details found.

There are no reviews yet.

Be the first to review “Vizitë në qytetet e mbrojtura nga UNESCO”

No Details Found