• Overview
  • Trip Outline
  • Trip Includes
  • Trip Excludes
  • Reviews
  • FAQ

Në kohërat e lashta territori i përkiste Mbretërisë Epiriote, ndërsa gjatë periudhës Bizantine u zgjerua. Nëpër burimet antike përmenden pasuritë e qytetit të Finiqit, posqërisht gjatë periudhës Helene, kur edhe Finiqi ishte kryeqendra e Lidhjes Epirote. Në Finiq është nënshkruar edhe fundi i Luftës së Parë Maqedonase. Gjatë vizitës në Finiq mund të shikoni rrënojat e një tempulli antik, teatrin, disa shtëpi të peridhës Helene, vaska romane dhe një kishë Bizantine.

Nisja për Mesopotam
Vizitë në Manastirin e Shën Kollit
Vizitë në Parkun Arkeologjik të Finiqit

Live Guide
Makina komode me ajër të kondicionuar

Ushqimi dhe pijet

There are no reviews yet.

Be the first to review “Vizitë në Manastirin e Mesopotamit dhe në Parkun Arkeologjik të Finiqit”

No Details Found